Косовските лидери ще потвърдят на Федерика Могерини ангажимента си за диалог с Белград

Кабинетът на премиера на Косово Рамуш Харадинай потвърди, че лидерите на държавните институции са се срещнали вчера за координация преди подновяването на преговорите със Сърбия и се договорили заедно да отидат в Брюксел, където ще се проведе нов кръг от диалога, съобщава БГНЕС.

Радев и Вучич поискаха нов граничен пункт между България и Сърбия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Борисов ще участва в срещата на върха на инициативата „Берлински процес“

„Лидерите на институциите на Република Косово: Президентът на Република Косово - Хашим Тачи, председателят на Събранието на Република Косово, Кадри Весели, председателят на правителството на Република Косово Рамуш Харадинай, първият заместник министър-председател и министър на външните работи Беджет Пацоли, и другите двама заместник-министри Фотмир Лимай и Дардан Гаши, на съвместно заседание, решиха в сряда, 18 юли, да заминат за среща с върховния представител на Европейския съюз Федерика Могерини в Брюксел”, се казва в писмено изявление, изпратено от пресслужбата на премиера Харадинай.

Бърнабич: Сърбия никога няма да признае Косово

Косово е готово за помирение със Сърбия, ако го признаят

Според изявлението, лидерите на Косово ще потвърдят на Могерини ангажимента на косовските институции за диалога със Сърбия, както и ангажимента за включване на опозицията в диалога, т.е. за формиране цялостен преговарящия екип. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.