Това съобщи източник от канцеларията на турския президент

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин проведоха първия си телефонен разговор след победата на турския лидер на предсрочните парламентарни и президент избори, които се състояха на 24 юни. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, цитирани от БТА.

Лидерите се договориха за среща в края на месеца в Йоханесбург в рамките на срещата на върха на държавите от БРИКС“, каза източникът.

Путин и Ердоган продължават АЕЦ "Аккую" и "Турски поток"

Ердоган и Путин са „изразили удовлетворение от реализацията на различните двустранни проекти, включително „Турски поток“ и АЕЦ „Аккую“.

По време на разговора страните са обсъдили и последните събития в Сирия. Според източника от канцеларията „президентът Ердоган е подчертал, че гибелта на гражданското население в провинция Дераа е тревожно събитие“. Турският лидер също така заявил, че „ако режимът в Дамаск извърши нещо подобно в Идлиб, то постигнатото в Астана споразумение може напълно да изчезне“.

Ердоган положи клетва в понеделник и обяви състава на новото турско правителство, което вече ще му бъде подчинено пряко, след като страната премина към президентска форма на управление. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.