Двамата лидери ще разговарят на четири очи на финландска земя

Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин пристигнаха в Хелзинки за дългоочакваната среща помежду си - първата след всъпването на Тръмп в длъжност.

СНИМКИ ОТ ПРИСТИГАНЕТО НА ПРЕЗИДЕНТИТЕ В ХЕЛЗИНКИ ВИЖТЕ ТУК

Миналата година двамата лидери проведоха кратки разговори на международен форум във Виетнам, но сега е предвидена дълга среща в присъствието само на преводачи.

Тръмп кацна на финландска земя в неделя, а Путин - в понеделник по обяд българско време.

Новата руска лимузина „Аурус“ от проекта „Кортеж“ очакваше стопанина на Кремъл след слизането му от президентския самолет.

От летището Путин веднага потегли към президентския дворец в центъра на Хелзинки, където ще се състои срещата му с Тръмп.

НА ЖИВО: Срещата между Тръмп и Путин (ВИДЕО)

По време на своите визити извън Вашингтон американският президент също се придвижва със специална бронирана лимузина, която взима със себе си. Тя е изработена по специална поръчка от „Кадилак”. Заради внушителния си вид колата често е наричана „The Beast” („Звярът”).

При пристигането на Тръмп в Хелзинки много погледи отново бяха вперени в съпругата му Мелания. Тя слезе от самолета, облечена в кафяв кожен панталон, бяла риза и дълго светлосиньо сако.

Първата дама впечатли с тоалета си и по време на срещата с финландското президентско семейство. За повода Мелания избра жълт шлифер с елегантен колан с тока пеперуда.

Силите за сигурност в Хелзинки са взели драконовски мерки за охрана на височайшите визити.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.