Военният министър подпечата юбилейна пощенска марка

ВМРО отбеляза 115 години от Илинденско-Преображенското въстание. Воеводите почетоха годишнината с поклон пред паметта на храбрите българи, отдали живота си в името на българското национално обединение.

Те поднесоха цветя пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорието и Одринско.

Каракачанов: Разумно е да запазим коалицията за следващите избори (ВИДЕО)

Днес се навършват и 140 години от създаването на Българската армия. По този повод военният министър подпечата юбилейна пощенска марка. Предстои и модернизация в армията.

Падналият миналата година военен хеликоптер „Пантер” ще бъде заменен до края на годината. Новият „Дофин” е предвиден за спасителни мисии по море и ще бъде предоставен отново на флота.

„Притеснява ме всеки фалшифициран прочит на историята. От десетилетия българската история се фалшифицира в България от пишман историци и от наши съседи, които вместо да ни благодарят, пренаписват историята”, заяви Каракачанов.

"ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН": Волен Сидеров нападна Валери Симеонов (ВИДЕО)

„Историята трябва да се познава. Това е едната страна на тази годишнина. Вторият прочит е, защото тези хора са жертвали живота си, жертвали са кариерата си и даже семействата си в името на голямата българска цел. Тези хора жертваха живота си, а ние днес не сме склонни да пожертваме и 15 минути от свободното си време. Иначе сме готови да мрънкаме, да псуваме, е няма как без общите усилия на всички ни”, каза още военният министър.

„Специално в авиацията, когато не достигат средства за ремонт и поддръжка на съществуващата техника, не се натрупва опит или се губи натрупания опит и стигаме до подобни инциденти като двете катастрофи - миналата и тази година. Губим хора, млади подготвени летци загиват нелепо, губим и техника. Не може да си скъп на трици и евтин на брашното”, заяви Красимир Каракачанов.

„Изчислете само „Пантера” струва 25 млн. евро. Ако тези 50 млн. лева бяха дадени преди две години, нямаше да падне нито „Пантера”, нито Ми-17, нямаше да дадем три човешки жертви”, на мнение е той.

ШУМ В КОАЛИЦИЯТА: НФСБ недоволни от поправки в Закона за приватизацията

На въпрос има ли трус в коалицията, Каракачанов заяви, че такъв има, но се преекспонира, а сблъсъкът се дължал на много неща.

„Лично аз смятам, че коалиция „Обединени патриоти”, ако се яви разделено на евроизборите или на местните избори, ще създаде мнение в обществото, че сме се събрали една тумба лидери, за да влезем в парламента и да се намъкнем в изпълнителната власт. Това за мен не е разумно. Коалицията трябва да се яви и на местните, и на евроизборите преди това заедно, за да покаже на обществото, че е нещо трайно”, заяви Каракачанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.