"Имам критичен поглед върху концесиите", коментира Волен Сидеров

Остра политическа атака. Волен Сидеров нападна вицепремиера Валери Симеонов и го обвини, че с действията си убива българския бизнес. Лидерът на „Атака” беше категоричен, че ако колегата му не поправи подхода си, ще бъде сменен.

Освен това, Волен Сидеров внася писмо до Министерския съвет с искане да се разбере какви нареждания и за какво са издавани, за да се предприемат конкретни мерки за проверки по Черноморието ни.

„Това не е война. Това е умиротворяване на войната, която се води срещу българския бизнес, защото вицепремиерът Валери Симеонов вкара закони и започна действия, които буквално убиват българския туристически бизнес”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

ПРАВО НА ОТГОВОР: Валери Симеонов отговаря на Андрей Райчев

„Аз имам критичен поглед върху концесиите. Над 560 са концесиите за природни богатства в България”, каза още Сидеров, като уточни, че в петък трябва да получи отговор на въпрос, който е задал към Валери Симеонов относно златната концесия.

Той коментира как би се променила ситуацията в държавните предприятия след ветото на президента Румен Радев върху Закона за приватизацията.

„Държавата има 30% в Българския морски флот. В момента нещата вървят към несъстоятелност на фирмата, а при това положение държавата не може да си вземе нищо от фирмата, а тези 30% се равняват на над 300 милиона лева в активи. С това, което настояват Валери Симеонов, Христо Иванов, Атанас Атанасов и президента Румен Радев, ще доведе до загуби за България от 300 млн. лв.”, каза още Волен Сидеров.

Сидеров с проверка на проверката на Симеонов (СНИМКИ)

Според него ГЕРБ е направила „тактическа грешка”, оттегляйки Закона за приватизацията, защото по негово мнение „в този закон нямало капка лобизъм”.

„Атака” и ГЕРБ бяхме обвинени, че сме комбина, която спасявала редник Киро. Така се изрази вицепремиера. В отговор ще кажа, че не знам кой е редник Киро и кой го е спасявал, но ние не сме правили такава спасителна операция”, каза Волен Сидеров.

И добави: „Ние двамата с Николай Александров, ако не получим публично извинение от Валери Симеонов в същото студио, в което хвърли тези обвинения, ще заведем дела срещу него за клевета и уронване на престижа”.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.