Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров внесе в Министерски съвет искане да се оттегли Законът на шума

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров внесе в Министерски съвет искане да се оттегли Законът на шума. Това заяви той на брифинг, след като е представил мотивите си по време на правителственото заседание, предаде БГНЕС.

„Както виждате отправям остри критики към работата на ресорния вицепремиер Валери Симеонов, който с действията си вреди на държавния интерес. Затова, на Министерски съвет предложих да се оттегли този закон, защото вреди на туристическия бизнес. Според този закон могат да се затварят заведения едва ли не по преценка на полицията. Това е една полицейщина, една болшевишка партийка, която ще удари туризма“, обясни съпредседателят на Обединени патриоти.

Не съм дошъл да говоря с вицепремиера Симеонов, а с министрите. Когато правят такива закони, първо нека ги обсъдят с „Обединени патриоти“. Имало е и други случаи, когато подобни закони ги виждаме чак в днешния ред на парламента. НС не е придатък на МС, а обратно.

Сидеров съобщи още, че на председателски съвет в парламента е разкритикувал ГЕРБ, защото в Закона за приватизацията нямало нищо лобистко и не виждал логика да дават заден ход. Ветото на президента не е добре направено, бих го посъветвал да си смени съветниците. Има непрофесионално написани мотиви. В унисон на президента, Валери Симеонов работи срещу държавния интерес и собственото си правителство. „Аз го изпратих Симеонов да работи за подобряване на стандарта, за пенсиите, това беше нашата основна тема, а не да се разхожда с шумомер в ръка“. Сидеров заяви, че ако Симеонов продължи да не се справя със задачите, ще настоява да бъде сменен. Сидеров обаче не отговори категорично дали би заел вицепремиерския пост. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.