Каква е причината за агресията?

Отново агресия в градския транспорт. Този път нередовен пътник напръска с лютив спрей двама проверяващи. Инцидентът е станал на 26 юли около 10.00 часа сутринта в София. На автобусна спирка контрольори чакали автобус, в който трябвало да проверяват пътниците.

Пътник напръска с лютив спрей контрольорки в градския транспорт

„Мъж се приближи към нас и каза, че иска да ни попита нещо. След това започна да ни обижда без причина и без да сме направили нищо. Каза, че проверяваме незаконно автобусите. Тръгна да ми посяга, при което извадих телефона да се обадя на 112. В този момент той ни напръска със спрея”, разказа една от нападнатите контрольорки.

Те разказаха за случилото се, без да показват лицата си, защото се страхуват да не бъдат разпознати. Едната жена успяла да запише разговора с пътника на телефона си. В него се чуват и заплахи.

Пътник се оплака, че бил нападнат от контрольор (ВИДЕО)

На място пристигнала полиция, но мъжът избягал. Предполагат, че се е качил в автобус 309, който е идвал в този момент по разписание. Заради въздействието на спрея обаче контрольорките не успели да го видят. 

Нападенията срещу контрольори не са рядкост. Само от началото на 2018 година посегателствата са 18.

СЛЕД ПОБОЯ НАД КОНТРОЛЬОР: Настояват за повече полиция и по-тежки наказания

„От тях няколко са с тежки последици и с продължително лечение”, коментира Алексей Фикинчев, ръководител на „Контрол по редовността на пътниците” към Центъра за градска мобилност.

По думите му тези случаи са зачестили, особено през последните седмици. Според него посегателствата могат да бъдат спрени със засилено полицейско присъствие при извършване на проверките.

Нападателят все още не е установен, съобщиха от МВР. Издирването продължава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.