Той свика съвещание във връзка с пожара

Изгорелите „Царски конюшни” скоростно стават  паметник на културата. Решението беше взето след спешна среща при премиера Борисов. Той нареди Министерството на културата и Общината да работят заедно по казуса.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ПОСТРОЙКИТЕ СЛЕД ПОЖАРА

Боил Банов: Бесен съм заради пожара в "Царските конюшни"

До момента са открити 7 собственици на сградите и земята в „Царските конюшни”. И макар че собствеността още се изяснява, щетите от пожара ще плати МВР, на което със сигурност принадлежи част от изгорялата площ.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОЖАРА НА ЧАСТ ОТ "ЦАРСКИТЕ КОНЮШНИ"

„Ще демонстрираме силата на закона. Ако е запалено нарочно, за което имаме основание, за да спрат по този инфантилен, отвратителен начин да рушат културното наследство на България”, заяви Боил Банов, министър на културата.

„Всички имаме тази тревога и тя не е без основание, че тук става дума за умишлено действие”, заяви Тодор Чобанов, зам.-кмет на София по културата.

„Министърът на вътрешните работи пое ангажимент, в рамките на закона за културно наследство, да възстанови щетите”, уточни министър Банов.

Пожар унищожи почти напълно „Царските конюшни” в София

Министър-председателят Борисов подчерта, че е изключително важно да има пълна координация в действията на отговорните институции, така че да се съхрани културната ценност. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.