Вижте и кои храни влияят зле

Обилното потене е неизменен спътник на горещата вълна, обхванала части от Европа, като метеоролозите прогнозират още жеги. Как да намалим отделянето на пот в горещините? С картофи, отговарят британски експерти, цитирани от в. "Дейли експрес".

Обилното потене, известно като хиперхидроза, може да бъде причинено от някои храни или носене на тесни дрехи, или да възникне безпричинно.

Какво става с клетките, когато губим тегло

Хората, които отделят изобилие от пот, могат да си помогнат с картофи.

Натриването с картофени резени на определени места допринася да се абсорбира задържаната от тялото вода, обясняват специалисти от текстилната компания Thompson Tee. Картофите оказват благоприятен ефект заради високото съдържание на минерала калий, предава БТА.
"Консумацията на богати на натрий храни кара тялото да задържа вода. Богатите на калий продукти като картофи и броколи правят този процес обратим, абсорбирайки излишната вода от кожата. За подсушаващ ефект просто натривайте подмишниците, ръцете и краката с картофени резени по няколко минути дневно", обясняват специалистите.

Кои са най-отблъскващите хигиенни навици през лятото?

Други храни, богати на калий, са бананите и белият боб. 

Натриването с резенчета лимон също помага при обилно отделяне на пот. Лимоните са богати на лимонена киселина - враг на бактериите, причиняващи потене. 

Кои са храните, които трябва да избягваме на закуска

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.