Младежи танцуват до колата в движение

Ново интернет предизвикателство, наричано „Kiki Challenge”, стана хит в социалните мрежи.

Да излезеш от бавно движеща се кола и да се снимаш, докато танцуваш до нея. Танците са на песента "In my feelings" на канадския рапър Дрейк. Във видеоклипа на песента обаче няма такива движения. Смята се, че идеята за предизвикателството идва от американската интернет звезда Шиги.

На 30 юни Шиги публикува видеоклип как танцува на улица в Ню Йорк. Видеото му е гледано от близо 7 милиона човека. В него обаче той не скача от кола в движение.

Опасна игра в интернет застрашава живота на децата (ВИДЕО)

След него американският футболист Одел Бекъм Джуниър качва клип как слиза от кола и започва да танцува на песента. Така започва публикуване на клип след клип. Актьорът Уил Смит дори се качва на мост в Будапеща, за да потанцува на ритъма на песента.

Белгия реши: Само навършилите 13 години - с профили в социалните мрежи

Видеоклиповете се появиха и у нас. Гимнастичката от бившия ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Найденова също качи такъв. Десетки хора у нас са се снимали как танцуват, докато колата се движи.

„Беше ми много забавно, досега не бях правила нито едно предзвикателство във Facebook, за първи път ми е. По-забавно е да го направиш, отколкото да го гледаш”,  разказа Христина, момиче, участвало в интернет предизвикателството.

ТЪМНАТА СТРАНА НА ИНТЕРНЕТ: Как да предпазим децата?

Според психотерапевта Веселин Герев тези тенденции се създават от известните личности, чиито последователи им подражават.

„Много известни хора правят това нещо и това кара техните последователи да направят като своя идол. Дори когато им се казва че това е опасно, те напук правят точно обратното”, допълни Веселин Герев.

Освен забавен, танцът може да бъде и опасен.

Предизвикателството с ледената кофа е помогнало за откриването на нов ген

„В зависимост от мощността на автомобила скоростта е между 7 и 15 км в час. Ако автомобилът е с автомобилна скоростна кутия, след като се напълнят необходимите обороти, скоростната кутия може да превключи на втора предавка, тогава настигането му от човек става абсолютно невъзможно”, каза автомобилният състезател Румен Дунев

Заради честите инциденти последваха редица санкции и мерки срещу предизвикателството в различни държави. Полицията в Индия, Арабския свят, САЩ, Испания, предупредиха, че може танцуващите да бъдат глобени, ако бъдат хванати. У нас, ако ви заловят да правите това, може да останете без книжка за една година и до получите солена глоба.

Гледайте повече във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.