Дайте надежда за живот на Надежда

Дъщерята на поетесата Маргарита Петкова в тежка битка с рака. Надежда Огойска се бори от 3 години с онкологично заболяване. 

Битката за Надежда започва преди две години -  през юни 2016 г. Тогава тя чува страшната диагноза рак. Започва лечение в Лондон, успешна операция , химиотерапия, но в един миг всичко се обърква. Появяват се разсейки в други органи на тялото й.

„Почувствах страх, след няколко часа прилив на надежда. Нямах избор. Знаех, че трябва да се боря”, заявява Надежда Огойска.

Вярата и жаждата за живот държат Надежда здраво стъпила на земята, силна и в готовност да надвие и следващото препятствие. Днес тя мечтае повече от всякога.

„Мечтая за красота, мечтая да творя добри дела, искам аз да мога да застана от другата страна и да почувствам какво е да спасиш, да твориш, да подариш любов”, заявява Надежда.

За тежката битка на Надежда разказа нейната майка – поетесата Маргарита Петкова. И до днес тя си спомня как светът й се преобръща, когато научава, че детето й влиза в една тежка и продължителна борба за живот.

„Така се чувства човек, върху когото се събаря Берлинската стена. Или нещо още по-мащабно. Няма какво да правиш, освен да продължиш да живееш по същия начин. И да живея както всеки ден, само че с двойна сила, защото трябваше да я подкрепям”, заявява Маргарита Петкова.

Въпреки това, за тези две години, в очите й няма и следа от сълзи, защото:

„Очите на една майка, която се бори за живота на детето си, са най-сухото нещо на света, защото нищо не трябва да премрежва погледа й”, заявява Маргарита.

Днес Надежда е в България, след извършена операция в истанбулска клиника, в която са отстранили туморите в черния й дроб. Лечението обаче продължава, за което са необходими и още средства. Споделя всеки миг с децата си, от които не крие своето заболяване. Напротив – те са нейни войници, с които смело се сражава с болестта. А 9 –годишната й дъщеря Аксиния мечтае само за едно:

„Да си живеем спокойно, след всички неща, които преживяхме, и да си имаме прекрасен живот”, заявява Аксиния.

Така се разделихме с Надежда и Аксиния. Но за кратко. Защото днес една майка благодари за добротата и ни увери, че тя не е имагинерно понятие.

Ако можете да помогнете, изпратете есемес с текст NADE на DMS номер 17 777

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.