Причината, според премиера Борисов, е засилен мигрантски натиск

Държавата праща допълнителни полицаи по границата с Турция. Причината, според премиера Борисов, е засилен мигрантски натиск. В последните дни било предотвратено влизането на две големи групи мигранти.

Борисов инспектира състоянието на границата в района на Малко Търново. Премиерът съобщи, че от понеделник на място отиват 50 души от специалните сили, които да са в помощ на вече командированите 40 граничари. От началото на септември те ще разполагат и с нови 70 джипа.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

И двете групи мигранти са били спрени още на турска територия. 

„Това е група от 11 лица, която сме я подали на колегите от турска страна. Те са я задържали. Следващата група беше от 17 лица”, обясни комисар Светлан Кичиков, началник, ГД-Гранична полиция.

„Натискът е голям. Споразумението с Турция обаче работи много добре. Притеснителното е, че има 15 каналджии, които са деца, а знаете законът към тях е снизходителен”, заяви премиерът Борисов.

 

Премиерът Борисов пристигна в Малко Търново (СНИМКИ)

Освен повече хора, се мисли и за повече и по-добра техника по границата.

За една година България е върнала над 2500 мигранти в страните, от които са дошли.  

„Надявам се и тази година да минем пак над 1000-1500 човека, което на практика прави България единствената неуязвима до този момент от мигранти”, коментира Борисов.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.