Те са били недохранени, мръсни и облечени в дрипи

11 деца, държани в плен в отдалечен район в пустинята на щата Ню Мексико, откри американската полиция, съобщава Би Би Си.

Децата, на възраст между 1 и 15 години, са били недохранени, облечени в дрипи и изглеждали като "бежанци от Третия свят", посочват от полицията. Живеели в барака, покрита с найлони, нямали течаща вода и електричество. 

Органите на реда претърсили района след съобщение от лице, което гласяло: "Ние гладуваме и се нуждаем от храна и вода".

На мястото са намерени петима възрастни, включително двама тежко въоръжени мъже.

ДРАМА СЪС ЗАЛОЖНИЦИ В ПАРИЖ: Мъж държа в плен двама души

"Децата бяха гладни, жадни и мръсни. Ребрата им се брояха. Бяха уплашени и в много лоша хигиена", заяви шерифът на окръг Таос Джери Ходрефе, цитиран от ABC News.

В района не е открита вода, а единствената храна, която е имало, са няколко картофа и кутия ориз, съобщават още от полицията.

Неизвестен откри огън и взе 4 деца за заложници в Орландо

"Полицай съм от 30 години и никога не съм виждал нещо подобно. Не е за вярване", добавя Ходрефе.

Двама въоръжени мъже, Сийра Уахай и Лукас Мортън, бяха арестувани на място. Повдигнати са им няколко обвинения за злоупотреба с деца.

От полицията заявяват, че от известно време са била наясно, че съществува това място. Трябвало е да изчакат да бъде издадена заповед за обиск, преди да влязат, тъй като обитателите са "най-вероятно тежко въоръжени и се смята, че са ислямски екстремисти".

11-те деца са прибрани от местните социални служби.

Стажант-редактор: Мариела Иванова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.