17-годишният Алтай е с изгаряния по различни части на тялото

Ден след взрива в Болоня, при който пострадаха и 8 български ученици, пред камерата на NOVA застана майката на едно от по-сериозно ранените момчета.

36-годишната Севил Фаик изпраща сина си Алтай на неговото първо работно място - на стаж в италианска фирма, като компютърен техник, заедно с още 19 деца и учителите им. Едва осем часа след инцидента тя и съпругът й разбират, че нещо става със 17-годишния им син.

СЛЕД ВЗРИВА В БОЛОНЯ: Три българчета остават в болница (ВИДЕО)

Аз му пиша на месинджър. Той отвори телефона, каза: „Майко, успокой се, не мога да говоря, след пет минути ще ти звънна”. Аз веднага разбрах, че има нещо”, разказва майката.

Родителите на Алтай, който е второто най-пострадало дете, недоволстват, че в продължение на часове им е отказвана информация за случващото се със сина им.

Казаха: „Не може да дадем никакъв номер, ние сме доста ангажирани”. И, когато се разкрещях: „Вие не сте ангажирани с нищо друго, освен с нашите деца и искам номер да ми дадете, аз не виждам и не чувам детето си”, тогава казаха: „Г-жо, извинявайте, ще ви го дадем". Това не бива да се прави на родители”, споделя още Севил.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ЕКСПЛОЗИЯТА ВИЖТЕ ТУК

След като установили връзка, Алтай разказва с подробности на родителите си за инцидента. Казва, че има изгаряния по гърба, ръката, пръстите, главата, ухото.

Всички пострадали деца са добре и психически, и физически, уверяват от образователното министерство.

Родителите на Алтай научили, че ще са необходими поне 10 дни сина им да е на домашно лечение в общежитието преди да се завърне към ученическия си стаж.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.