Какво съветват учените?

Учени дават няколко полезни съвети, които да ни подпомогнат да сведем до минимум възможността за възникването на онкологични заболявания.

Учени разкриха как виното предотвратява появата на рак

Добре известно е, че прекомерното излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи създава условия за развитие на рак. Затова не бива да забравяме за крема против изгаряне, пише БГНЕС.

Учени изчислиха каква е безопасната доза алкохол

Консумацията на определени продукти също може да намали риска от развитие на рак. За целта експертите препоръчват бразилски орех, чесън и артишок. В същото време обаче трябва напълно да се откажем от бързите закуски, включително мюслите и инстантните каши и особено от всякакви енергийни напитки.

Каква е безопасната доза алкохол?

Учените дават съвети и относно развитието на други сериозни болести. Астмата, например, често е причинена от запрашени помещения и неправилно спане. Препоръчва се да не спим на дивана, тъй като той гъмжи от акари. Отказът от соев сос, кетчуп и майонеза ще помогне за намаляване риска от хипертония. Не е тайна, че тези подправки съдържат прекомерно количество сол, която в големи количества води до повишено кръвно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес