19 младежи от дома в Бойчиновци след две седмици ще бъдат настанени в реновирана сград

Откриха Поправителен дом за непълнолетни към затвора във Враца. След измененията в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража през 2016 г. поправителният дом в Бойчиновци премина административно към Врачанския затвор и вече е подразделение към него.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От днес непълнолетните, лишени от свобода в дома в Бойчиновци, ще бъдат преместени в новите и модерни помещения на поправителния дом във Враца. За непълнолетните правонарушители е изградено и обзаведено изцяло ново училище с пет класни стаи.

В обособения терен на затвора във Враца са разположени още място за престой на открито и зона за фитнес занимания. Две спортни игрища – футболно и волейболно, допълват интериора на вътрешния двор на новия Поправителен дом.

Общата сума за преустройството, обзавеждането и охранителната техника на дома, е близо 160 000 лева.

19 младежи от дома в Бойчиновци след две седмици ще бъдат настанени в реновирана сграда. В жилищните помещения младежите, нарушили закона, ще бъдат настанявани по трима. Общо 12 са преподавателите, които са и социални работници.

Преместването на момчетата е във връзка с цялостно преструктуриране на национално ниво. Така в България остават два поправителни дома – този във Враца е за момчета, а другият – в Сливен, е за момичета.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.