Целта е всеки да припознае своите права, заяви Бисер Петков

Целта на министерството е да постигне баланс на интересите и да има Закон, за хората с увреждания, в който всеки да припознае своите права, каза пред журналисти в Министерския съвет социалният министър Бисер Петков, цитиран от БТА.

Той участва в поредната среща в Министерския съвет под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев по промените около грижата за хората с увреждания. 

Нов раздор сред хората с увреждания (ВИДЕО)

Петков коментира изявлението от тази сутрин на националнопредставителните организации, че са готови на протест, ако правителството "се съобразява само с исканията на протестиращите майки и на омбудсмана Мая Манолова".

"Законът не е в услуга на едни и против други. Поставят се принципно въпросите, няма затворени теми, всичко се дискутира и се предлагат компромисни решения", заяви Бисер Петков.

Той уточни, че вчера в заседанието на работната група са били поканени всички членове - представители на министерства, институции, националнопредставителни организации на хората с увреждания, майки на деца с увреждания. Общата численост на работната група е около 60 човека, в заседанието са участвали повече от половината, включително и хора от националнопредставителните организации. Те са били поканени и за днешната среща, тъй като са част от формата, който прави промените. Подадени са имена на трима участници, участвал е един от тях. Министърът си обяснява това със сезона на отпуските. 

Нова среща между властта и представителите на хората с увреждания

Той посочи, че националнопредставителните организации не са изключени от разговорите, имат своите становища. 

Бисер Петков каза, че не е запознат с позицията за евентуален протест на националнопредставителните организации и заяви, че ще разчита и занапред на тях да участват във финализирането на законопроекта за хората с увреждания.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.