В тях има инструкции за бизнеса и гражданите, както и планове в случай на недостиг на лекарства

Практически съвети за британците, ако Лондон напусне Евросъюза разпространява британското правителство. В тях има инструкции за бизнеса и гражданите, както и планове в случай на недостиг на лекарства. Приоритет е да се договори излизане от общността, но ако споразумение не бъде постигнато, се очакват усложнения.

Пазарите се готвят за срив на британската лира заради Brexit

Около 1 милион британци, живеещи в Евросъюза, могат да загубят достъпа до банковите сметки в родината си. Те няма да могат да получават пенсиите и заплатите си, се казва в разпространения документ. Бизнесът в Европа пък може да бъде отрязан от инвестиционните банки в Лондон, ако не се постигне договорка за Brexit.

НЕОФИЦИАЛНИ ПРЕГОВОРИ: Мей и Макрон обсъждат Brexit

Ще се увеличат разходите на британците при картови разплащания в Евросъюза, но Брюксел е категоричен, че подготовката за Brexit е основна задача на банките и застрахователите, които трябва да открият свои клонове в Европа.

Brexit или Армагедон?

Финансовото министерство и Британската централна банка ще оповестят подробности следващия месец как британците да продължат да търгуват на европейските борси.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.