Повечето хора в автобуса са от село Световрачене

Детето, което е пътувало в преобърналия се край Своге автобус, е сред загиналите. То е на 13 години и е от Световрачене. Загинала е и неговата баба. Това потвърди за NOVA кметът на селото Светла Николова.

Именно от там са и повечето от хората, пътували в превозното средство. По последни данни 14 от 16-те жертви са жители на Световрачене. 

ТРАГЕДИЯТА КРАЙ СВОГЕ В СНИМКИ ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА NOVA

Жителите на Световрачене изкараха безсънна нощ. Кметството остана отворено, а служителите работиха до късно. Там прииждаха близки на пътниците в автобуса, за да научат повече за състоянието на близките си. Кметството днес остана затворено. Светла Николова увери, че цял ден ще отговаря по телефона на всички, които я потърсят за информация за своите близки.

УЖАСЪТ СЛЕД КАТАСТРОФАТА: До късно снощи хората търсеха информация за близките си

Към 8.00 часа сутринта в събота автобусът е спрял близо до кметството. Хората слизат, за да си вземат нещо за из път. Всички са били в приповдигнато настроение заради еднодневната екскурзия до манастир „Седемте престола”.

"Пирогов": За четирима от пострадалите сме много притеснени

По обед десетки свещи осветиха храма в памет на загиналите. В църквата дойдоха и приятелите на 13-годишния Георги. Разказаха, че момчето много обичало да пътува, а баба му често го взимала със себе си. Съседите на семейството бяха в шок от случилото се.

От пенсионерския клуб поне два пъти в месеца организирали екскурзии до различни забележителности. За тях се записвали и много млади хора с деца. Пътниците са имали застраховка. От фирмата заявиха, че са готови да съдействат на близките на загиналите и пострадалите. От кметството увериха, че още утре хората ще могат да приберат починалите си близки.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.