Дядото на загиналия ученик не обвинява шофьора за случилото се

Своге се вдигна на протест заради опасния пътен участък. Според жителите на града пътят не е бил направен за движението, което е трябвало да понася всекидневно.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Една от жертвите на инцидента е ученикът Георги. Неговият дядо дойде да почете паметта на своя внук там, където животът му спира. Мъжът разказа, че преди да отиде войник е участвал в прокарването на пътя през дефилето преди години. Той казва, че от тогава пътят единствено е бил асфалтиран и че нищо друго не е направено. Не обвинява шофьора за случилото се.

„Шофьорът може да е допуснал грешка, да е отклонил вниманието си, защото точно в този момент небето шумеше от дъжда. От тук може да го е поднесло и самата вода. Дъждът е бил много пороен и се е събрала много вода на пътя. Не направиха пътя за това движение, което го има вече. Той е направен по старому, когато този път е прокаран с кирката и лопатата. Политици, кметове и фирми просто прибраха едни пари”, каза Розен Стойков.

Протестиращите се обявиха срещу корупцията с усвояваните пари за ремонт на пътища в цялата страна и се обединиха около мнението, че такива пътища като този край Своге убиват човечеството, а те съществуват заради безхаберието на управляващите.

Снимка: Олег Попов, NOVA

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.