„Ние сме отстранили всички безспорни претенции по гаранционната ни отговорност", казват от фирмата

Изпълнили сме всички безспорни претенции по гаранционната ни отговорност за пътя. Проектът за трасето край Своге, на което стана тежката автобусна катастрофа със 17 загинали, е изготвен от АПИ, заявиха от фирмата „Трейс груп” в писмо до медиите.

ЗА 4 ГОДИНИ: "Трейс груп" спечелила обществени поръчки за 63 млн. лева

От фирмата уверяват, че са спазвали Българския държавен стандарт при изготвянето на всички видове асфалт. Уточняват и, че в различните смески винаги има варовиков скален материал с коефициент на полиране между 50% и 100%. 

„Договорът за изпълнение на проекта е сключен по договорни условия за изграждане на строителни и инженерни работи, проектирани от възложителя. Участници в проекта са възложителят в лицето на АПИ, фирма „Инженер”, представляваща и гарантираща интересите на държавата в процеса – в този случай тази функция се изпълнява от „Мот Макдоналд”, известна британска инженерингова компания, изпълнител, надзор и проектант”, посочват още от „Трейс груп”. И допълват, че в конкретния случай това е извършено съгласно договорните условия.

Лабораторията, тествала асфалта, е собственост на "Трейс груп"

От „Трейс груп” коментират и данните, че АПИ многократно са ги сигнализирали за проблеми с пътя: „Уведомяваме ви, че когато сме получавали кореспонденция, коректно адресирана съобразно изискванията на договорните условия, сме реагирали съобразно предписанията на договора”.

Разследващи влязоха в сградата на „Трейс груп”

„Ние сме отстранили всички безспорни претенции по гаранционната ни отговорност, които са били коректно претендирани съгласно договорните условия”, пишат от „Трейс груп”. Напомнят още, че критерий за спечелване на търга е компанията-кандидат да разполага със собствена лаборатория. 

В края на писмото се посочва, че „Трейс груп” е една от малкото строителни публични компании у нас с кристално ясна собственост и капитал на Софийската фондова борса.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.