Показания дават Дончо Атанасов и Лазар Лазаров

Втори ден разпитват пътни шефове и чиновници заради катастрофата край Своге. Повече от три часа в Националното следствие показания даваха бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Двамата твърдят, че по тяхно време контрол е имало и че държавата няма механизми да принуди строителя  да отстрани нередностите по пътя. Засега единственият обвинен за катастрофата, убила 17 души, е шофьорът на автобуса Григор Григоров.

Нанков след разпита: Ще има наказани за катастрофата край Своге (ВИДЕО)

"Моят подпис не стои под пускането в експлоатация на пътя”, категоричен бе Атанасов, който първи се яви в следствието.

"Практика е да се пуска пътят по време на ремонт, защото няма как да затворим пътя”, коментира от своя страна Лазар Лазаров.

В четвъртък бяха разпитани регионалният министър Николай Нанков и повече от 30 чиновници. След разпитите стана ясно, че АПИ не отговаря за мантинелите в района, защото това било задължение на общината. Освен това, по думите на шефа на АПИ, Пътна полиция не написала в доклада си за отсечката, че е район с концентрация на тежки инциденти.

ПРОКУРОР ЗА РАЗСЛЕДВАНЕТО КРАЙ СВОГЕ: Няма да пожалим никого

След разпита Дончо Атанасов заяви, че не се чувства виновен за случилото се. Според него АПИ си е свършила работата. 15 август е бил последният срок, в който фаталният участък е трябвало да бъде ремонтиран.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.