Разследват фирми, близки до Ветко Арабаджиев, за данъчни престъпления

Семейство Арабаджиеви – на прицела на прокуратурата. Членовете на една от най-големите фамилии в хотелиерския бизнес у нас са уличени в укриване на доходи и пране на пари. Засега задържан за 24 часа е единствено малкият син на Ветко Арабаджиев – Вълчо. Останалите членове на семейството били в чужбина.

Обвинения все още не са повдигнати от прокуратурата. 10 души обаче са задържани за срок от 24 часа. Дали някой от тях ще получи обвинение ще стане ясно в събота.

Малко преди 8.00 часа сутринта Специализираната прокуратура съобщи, че е започнала акция в два от хотелите на семейство Арабаджиеви – „Маринела” в София и „Марица” в Пловдив. Разследвали организирана престъпна група за укриване на доходи и пране на пари.

СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Час по-късно стана ясно, че проблем има – поне за трима души от фамилията Арабаджиеви. Един от тях Вълчо – малкият син на Ветко и Маринела, който се оказа сред задържаните. Останалите членове на семейството били в чужбина, каза заместник-главният прокурор.

„Ние не извършваме родствени разследвания. Разследваме хора, за които има данни, че са извършили престъпления. Засега има данни за три лица от това семейство, което посочихте. Дали и тримата ще бъдат обвинени – не знаем още”, каза Иван Гешев.

Престъпленията, според данните на прокуратурата, били извършвани от началото на тази година. Същият период, в който именно хотел „Маринела” приюти делегациите и част от събитията за българското европредседателство, след като спечели обществена поръчка. Престъпната група само ползвала стаи в хотела като офиси, обясни Иван Гешев. В някои от претърсените помещения били намерени пари.

Все още не е ясно дали някой от семейство Арабаджиеви ще бъде обявен за издирване. Не е ясно и дали някой от тях въобще ще се сдобие с обвинение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.