Той беше пуснат от опоненти на Садик Хан

Опоненти на кмета на Лондон Садик Хан пуснаха в небето над британската столица огромен балон с лика на градоначалника, облечен с жълти бикини, съобщава БГНЕС.

Акцията е дело на 28-годишния Яни Брюере, който определя себе си като адвокат на свободното слово. Той се финансира чрез набиране на средства в социалните мрежи, чрез които са събрани близо 60 000 паунда.

ПРОТЕСТ: Тръмп е "голямо, ядосано бебе с крехко его и малки ръчички" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Балонът с образа на Садик Хан полетя в небето над Лондон само месец, след като гигантски балон с лика на американския президент Доналд Тръмп, наречен „Бебе Тръмп”, бе пуснат над Уестминстър по време на визитата на държавния глава на САЩ във Великобритания.

Въпреки протестите на поддръжниците на Тръмп, Хан разреши огромния балон да полети, с мотива, че лондончани имат право на мирен протест. Брюере заяви, че балонът му е явен протест срещу това решение на лондонския кмет.

Мисля, че се изисква известна доза уважение към лидера на свободния свят и най-големия съюзник, който Великобритания има – президентът на Америка”, заяви Брюере.

Огромният балон с лика на Садик Хан летя над Уестминстър в продължение на два часа. Самият градоначалник заяви, че всички, които искат да наблюдават полета му, са добре дошли.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.