Трите най-тежко пострадали жени са настанени в "Пирогов"

Четирима души остават с опасност за живот след катастрофата край Своге. Трите най-тежко пострадали жени са настанени за лечение в „Пирогов”, където има и още двама души в стабилно състояние.

От пресцентъра на „Пирогов” съобщават, че състоянието на трите жени остава без промяна. Те продължават да са на апаратна вентилация в Централната реанимация. Там е и още една от пострадалите, която беше оперирана от екипа на проф. Диян Енчев миналата седмица. 

В Клиниката по неврохирургия е настанена друга пострадала, която в края на миналата седмица беше преведена от Централна реанимация. Пациентката претърпя операция, която извърши екипът на проф. Николай Габровски. Лекарите определят процеса по възстановяването й като нормален. В следващите дни ще преценят дали е подходящо да бъде изписана. 

Шестата пострадала, която беше с черепно-мозъчна травма и лицево-челюстна травма беше изписана в края на миналата седмица и вече си е вкъщи.  

Все още има опасност за живота на три жени в "Пирогов"

Още петима остават за лечение в Университетската болница „Св. Анна”. 62-годишна жена и 30-годишен мъж, настанени във ВМА, вече са извън опасност за живота.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.