"Хиляди години се води тази битка между религиите. Тя няма да спре – водата и олиото няма да се смесят", каза премиерът

България и Израел с общи мерки в борбата срещу тероризма. За това призова премиерът Бойко Борисов по време на световна среща на Международния институт по контратероризъм, която се провежда в Израел. Премиерът е там на двудневно посещение.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА БОРИСОВ В ИЗРАЕЛ ВИЖТЕ ТУК

Пред експертите Борисов отчете, че като външна граница на Европейския съюз и като страна, членка на НАТО България полага сериозни усилия да се бори с разпространението на радикални идеи.

Според българския премиер особено важно е след атентата в Сарафово от 2012 г., при който загинаха израелски граждани, всички институции да работят по-координирано и да се засили международното сътрудничество, особено с партньори като Израел.

„Сегашната битка може да е спечелена, но войната не е доведена до своя край. Това е войната за умовете на хората. Убедихме се, че само със сила не става. Колкото повече сила употребяваме, дори Нютон го е казал – има такова противодействие. Ние трябва да убедим света, че няма по-хубаво нещо от мира, съвместното съществуване и живота на всеки един от нас. Хиляди години се води тази битка между религиите. Тя няма да спре – водата и олиото няма да се смесят”, каза Бойко Борисов

Утре той ще се срещне с израелския си колега Бенямин Нетаняху. Ще разговаря също с роднини на загинали при терористичния акт в Сарафово.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.