Статия разказва за хаотичността му и го определя като буен и дребнав

Членове на администрацията на Доналд Тръмп се опитват да се борят отвътре с най-лошите му наклонности. Това става ясно от анонимна статия на висш представител на Белия дом, публикувана във в. "Ню Йорк Таймс". Самият президент реагира веднага и нарече анонимния автор "страхливец", а вестника – фалшив. Заподозреният - вицепрезидентът Майк Пенс отрече, той да е писал до изданието.

Шеф от Белия дом: Тръмп си е загубил ума

Статията в американското издание е озаглавена: „Аз съм част от съпротивата в администрацията на Тръмп“, а авторът й подчертава, че става дума за защита на страната от поведението на президента й. Той разказва за хаотичните работни срещи на Тръмп, а него определя като човек с буен и дребнав характер, който е неспособен да се придържа към решенията, изпитва антипатия към свободната преса и има антидемократични инстинкти.

"Никой не е направил за по-малко от две години това, което ние направихме…. А и "Ню Йорк Таймс" е западаща медиа. Ако ме нямаше, и "Ню Йорк Таймс" нямаше да го има. Един ден, когато вече не съм президент, което надявам се ще стане след шест години и половина, "Ню Йорк Таймс" и Си Ен Ен, и всички фалшиви медии няма да ги има", коментира Тръмп.

На фона на този скандал, администрацията беше разклатена от още един - книга за Тръмп. В нея журналистът легенда Боб Уудуард, разкрил аферата "Уотъргейт", описва опустошителна картина на пълен хаос в Белия дом. И въпреки че през 2013 г. Тръмп нарече Уудуард "велик", сега той не се притесни да коментира: "Ако погледнете миналото на Уудуард, той има същия проблем и с предишните президенти. Обича да е известен, за да си продава книгите". 

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.