Съседи на пострадалата разказаха, че това не е първият подобен инцидент в блока

Прокуратурата в Силистра се самосезира и разследва инцидента, при който възрастна жена падна от четвъртия етаж заедно с част от балкона на жилището си. Вероятната причина за срутването е неукрепена, неремонтирана, стара конструкция.

Започналото разследване от Окръжна прокуратура е за причиняване на телесна повреда поради немарливост. Отхвърлена е версията, че съсед на жената, който прави ремонт, е виновен за инцидента.

Съседи на пострадалата Димитричка разказаха, че това не е първият подобен инцидент в блока

Жена падна с част от балкона си в Силистра

"В рамките само на два месеца други две тераси от съседен вход също паднаха. Тогава нямаше пострадали", заяви Мария Иванова за "Здравей, България". 

След тези злополуки от общината разлепили бележки, в които съветват обитателите на апартаментите да укрепят терасите си. Не всеки обаче имал възможност да го стори.

Такъв бил случаят и със 74-годишната жена, която е полетяла надолу заедно с парапета си. Тя е в тежко състояние с опасност за живота. Получила е много травми и счупвания. Предполага се, че дърво под терасата е омекотило падането и е спасило живота на пострадалата.

Според съседи причината за инцидента е, че бетонният парапет нямал сериозни връзки със сградата, а там където имало такива, те били ръждясали. Панелният блок е строен в началото на 80-те години на миналия век. От Община Силистра вече са дали своите предписания на домоуправителите.

Предстоят повторни огледи и експертизи от технически ескперти. При установяване на виновник за инцидента наказанието е до три години лишаване от свобода. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.