Борисов разговаря с играчите преди тренировката им във Варна

Премиерът Бойко Борисов се срещна с националния отбор по волейбол във Варна във вторник. Избраниците на треньора Пламен Константинов стартираха отлично участието си на Световното първенство по волейбол в морската столица. В пълната зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта те победиха Финландия с 3:0, а мачът на живо гледа и президентът Румен Радев. 

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

Министър-председателят разговаря с тима ни преди следващия мач в групата – срещу Иран (на 13 септември). Другите съперници на „лъвовете” са Пуерто Рико, Куба и световният шампион Полша.  

Тимът подари на премиера топка с автографи от всички играчи.

Имайте предвид, че ви гледат децата и младежите, ставате пример за подражание и сте изключително важни”, обърна се Борисов към волейболистите. Той обеща, че правителството ще продължава да инвестира в развитието на българския спорт.

Залата във Варна беше в лошо състояние. Но ето, че сега е най-красивата в България. Инвестираха се много пари и воля, години наред течеше строителство, ремонти”, каза още министър-председателят.

Спортният министър Красен Кралев подчерта, че домакинствата на големи спортни форуми са част от дългосрочна стратегия, целяща да изпратим повече български спортисти на олимпийски игри.

Бойко Борисов каза още, че много се радва на успехите на националния отбор по футбол след победите срещу Словения и Норвегия и допълни, че „ако продължат така и се класират, може догодина да се направи нов, кокетен стадион”. За целта можело да бъдат отделени „стотина милиона лева”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.