Какво накара футболистът да разтрогне договора си с хърватския „Риека“

Валери Божинов подписа договор с врачанския „Ботев” и вече ще играе за „зелените”. Преговорите се проточиха повече от месец, но повода за това не била заплатата, макар че е известно, че врачанските футболисти са сред най-ниско платените в Първа професионална лига.

Сестрата на Божинов: Не разбирам тези, които не го харесват (ВИДЕО)

Причините за избора на Божинов да стане част от „Ботев" са две. Първо той иска да играе на терена, а не да седи на резервната скамейка, както се случваше в предишния му отбор – "Риека". Втората е сантиментална – чувство на дълг към втория му баща – треньора на „Ботев” Сашо Ангелов.

Божинов: Способни сме да изненадаме Италия

„Сашо ми подаде ръка още, когато бях дете и мисля, че дойде време да му се отплатя. Не мисля, че това е крачка назад. Напротив”, каза Божинов в ефира на „Здравей, България”. Според него с желание, борба и труд всичко може да се постигне.

Валери Божинов: В Азия е тежко за живот (ВИДЕО)

„Поканихме точно Валери Божинов в отбора, защото има качествата, от които се нуждаем. Той не идва с огромни финансови очаквания, а за да помага на останалите играчи”, каза кметът на Враца Калин Каменов. Според него футболистът ще помогне на отбора да се изкачи бързо в класирането.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.