Шофьорът, убил Мартин Чикалов, е без книжка и с провинения

Напрежение и протест във Варна след смъртта на велосипедист. Убитият Мартин Чикалов е балетист в държавната опера. Шофьорът, блъснал чикалов, е на 25 години и никога не е имал книжка. Шофирал обаче редовно и от КАТ два пъти са го хващали зад волана. Веднага след инцидента той избягал от произшествието.

Стотици хора – над 500 членове на колоездачни клубове и колеги на Мартин Чикалов, се събраха на протестно шествие, което стигна пред сградата на Областната администрация във Варна. Те са набелязали над 100 спешни мерки, за които ще настояват пред местната власт да бъдат изпълнени. Целта е да се урегулира движението на велосипеди в града. В черната статистика вече влизат трима колоездачи, загинали от началото на годината в морския град. Хората се заканиха да поставят пред общината онзи куп от камъни, който бяха поставили след самозапалването на Пламен Горанов.

Шофьорът, убил велосипедист във Варна, никога не е имал книжка

На 10 септември вечерта балетистът Мартин Чикалов пресича булевард "Приморски" във Варна, бутайки колелото си на пешеходна пътека. Според очевидци точно там е ударен от минаващ автомобил. Освен близки и колеги на Мартин Чикалов, на протеста се събраха и десетки варненци.

Кола помете велосипедист на пешеходна пътека във Варна, водачът избяга (ВИДЕО)

Шофьорът, блъснал Мартин, избягал от мястото на катастрофата. Късно снощи се предал в полицията. Оказал се рецидивист на пътя.

„25-годишен, неправоспособен, с два акта за установяване на административно нарушение, свързани с управление на МПС – без съответна правоспособност. Наказанието, което го грози, ако бъде доказано престъплението му, е лишаване от свобода от 3 до 15 години”, обясни старши комисар Даниел Пашов от Областната дирекция на полицията във Варна.  

На шофьора са взети проби с оглед изследване на наличие на наркотични вещества или други упойващи вещества в кръвта. Остава в ареста за 72 часа. Очаква се още в петък прокуратурата да внесе и да поиска от съда постоянна мярка „задържане под стража” за 25-годишния шофьор.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес