Съдът не е съгласен с тезата на защитниците, че обвиненията са неясни

Специализираният съд даде ход на делото срещу кмета на Район "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тримата са обвинени за взимане на подкуп в особено големи размери. Съдът определи, че не са допуснати съществени и отстраними процесуални нарушения в обвиненията.

Съдът не даде ход на делото срещу Иванчева

Магистратите не споделят аргументите на защитниците, според които не се разбира кой подсъдим в какво е обвинен, както и какъв е мотивът за извършеното престъпление. Единствено адвокатът на Петко Дюлгеров заяви по време на разпоредителното заседание, че спрямо него няма допуснати процесуални нарушения, съобщи БТА. 

Приключи разследването срещу Десислава Иванчева

Определението на съда не е окончателно и може да се обжалва или протестира в седемдневен срок.
След изслушване на експертиза по време на заседанието стана ясно, че ако Иванчева остане в ареста може да се влоши здравословното й състояние, но към момента то не налага предприемането на спешни мерки. Друга експертиза, за здравето на Петко Дюлгеров, посочва, че той има заболяване на очите в напреднал стадий, но извършването на операция за лечението му не е спешно действие, което трябва да се предприеме.
В момента съдът решава дали да измени мерките за неотклонение на тримата подсъдими.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.