Дърво падна върху майка и бебето й

Първи две жертви взе урагана „Флорънс”. Майка и бебето й загинаха, след като дърво падна върху тях в Северна Каролина. Трети човек е бил заклещен и е в критично състояние.

600 000 домакинства са без ток. Вятърът със скорост 150 километра в час е изкоренил дървета и отнесъл покриви. Има наводнени райони. 1,7 милиона души са евакуирани.

„Флорънс” едва сега започва да отъпква пътеката си на разруха и унищожение. Дъждът вече превърна улиците в реки. Очаква се 35 трилиона литра дъжд да се изсипят в следващите дни, което е нормалното количество за осем месеца.

В ОКОТО НА УРАГАНА "ФЛОРЪНС": Поривите на вятъра отслабнаха до 180 км/ч (ВИДЕО)

Почти половин милион домакинства вече са без ток, а броят им ще се увеличава. Според синоптиците ще стане доста по-зле. Град Ню Берн беше наводнен малко след първите пориви на урагана.  

Само днес повече от 100 души, пренебрегнали заповедта за евакуация, трябваше да бъдат спасявани от домовете си. Ураганът затвори почти всички летища по крайбрежието, което доведе до анулирането на повече от 1000 полета.

Американският президент Доналд Тръмп ще пътува до ударените от урагана райони през следващата седмица, съобщиха от Белия дом. 

"Очаква се президентът да пътува до районите, засегнати от бурята от началото до средата на следващата седмица, веднага след като се убедим, че неговото пътуване няма да попречи на спасителните или възстановителните дейности в засегнатите райони", заяви говорителят на Белия дом Сара Сандърс.

Отмениха 800 полета в САЩ заради урагана "Флорънс"

По заповед на посланик Тихомир Стойчев е създаден кризисен щаб, който да следи ситуацията и при необходимост да окаже съдействие на българските граждани. При необходимост можете да се свържете с дипломатическата ни мисия на телефони: +1 (202) 387-5770, +1 (202) 387-0174.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.