Димитрис Папайоану ще представи своя спектакъл „Великият укротител“

Световноизвестният  гръцки  хореограф Димитрис Папайоану ще представи за първи път в България своя спектакъл „Великият укротител“.   Мюзикълът, определян като сензация, ще бъде показан на 28, 29 и 30 септември в Пловдив, в Дома на културата.  Спектакълът е част от фестивала  Оne Dance Week.

Димитрис Папайоану ще получи и най-високата национална награда за принос в развитието на съвременната култура  - „Златен век“.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ У НАС: Световен топ-хореограф с премиерен спектакъл (ВИДЕО)

Той е един от най-успешните европейски съвременни артисти. Става широко известен като автор на грандиозните церемонии по откриването и закриването на Летните олимпийски игри в Атина (2004), в които участват хиляди доброволци. Наричат го „тоталният артист“, а билетите за спектаклите му по четирите континента са разпродадени месеци напред.

Спектакълът  “Великият укротител“ разказва за смисъла на човешкия живот, за емоционалните ни състояния, за това как времето променя всеки един от нас  

„Това е една поредица от чувства и мисли за смисъла на нашето съществуване. Как се раждаме, израстваме, за срещата ни с първата любов и остаряването. Как изглежда Вселената и кои сме ние на планетата.  Как времето ни променя, без да го осъзнаваме. Животът е една голяма мистерия, низ от добро и лошо”, казва артистът.

Манекенки в ефирни рокли откриха Седмицата на модата в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

 „Великият укротител е този, който всеки у нас сам трябва да намери, защото във всеки от нас бушуват различни видове бесове. Великият укротител идва тогава, когато сме готови да го посрещнем, да успеем да направим живота на планетата си малко по-балансиран. Човек, когато намери собствения си укротител започва да гледа на света по малко по-мъдър начин”, обяснява Асен Асенов, директор на фондация “Едно за култура и изкуства“.

На сцената Димитрис  разказва без думи. Редува музиката с тишината  и използвайки всяко движение на тялото и ефектът на декорите, успява да докосне публиката.

За спектакъла у нас Димитрис Папайоану пристигна с два тира реквизити. Следващата спирка на световното му турне е Англия.

Вижте още във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.