Учениците от Пловдив искат да върнат усмивката на класната си

Ученици от Пловдив започнаха мащабна кампания за лечението на сина на любимата си учителка. 22-годишният Боян страда от левкемия. Нужни са над 150 000 евро за животоспасяваща операция в Германия.

Животът на младия мъж се преобръща в момент, в който започва да трупа успех след успех. Завършил с отличие Математическата гимназия в Пловдив. Приемат го в мечтаните за него компютърни науки в университета в Бирмингам, Англия. Награден е с едногодишен стаж в световна компания за информационни технологии. Това лято Боян е поканен за обучение и в Европейската организация за ядрени изследвания в Женева, но внезапно се разболява.

Новините на NOVA и “Пирогов“ със съвместна инициатива в помощ на най-малките пациенти

Още с връщането в България, веднага му поставиха диагнозата левкемия. На никого не го пожелавам това. Нямам с думи, с които може да се опише какво може да изпита една майка, когато чуе, че детето й е болно”, споделя учителката Ваня Георгиева.

Боян преминава две химиотерапии, но те не дават резултат. Семейството се насочва към Германия, тъй като страната им е препоръчана като бързо реагираща при търсене на донори и с добра успеваемост при този вид лечение. Предлагат им костно-мозъчна трансплантация.

Семейството не е търсило Фонда за лечение в чужбина, защото смята, че тромавите процедури ще забавят лечението на сина им. Трябва да действат бързо. Но цената от над 150 000 евро е непосилна за семейството.

За да помогнат, децата в училището поставят кутии за дарения. До момента са събрали 65 000 евро.

Ако искате и вие да помогнете на Боян да живее, можете да дарите средства по следната банкова сметка:

Боян Иванов Бонев

Банка ДСК-ЕАД

EURO

IBAN BG61STSA93000025577504

BIC STSABGSF

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес