Детето е с тежка черепно-мозъчна травма и множество кръвоизливи

Футболна врата е паднала върху 13-годишно дете на игрище в Пазарджик. Момчето е прието в изключително тежко състояние в интензивното отделение на Областната болница. 

Нелепият инцидент е станал на футболното игрище, което виждате във видеото, в понеделник малко след 18 часа. Тогава 13-годишният Михаел решил да се залюлее на футболната врата и съоръжението паднало върху него. Вратата затиснала детето, то е ранено в главата и по спешност е откарано в местната болница, лекарите сега се борят за живота му.

Футболна врата падна върху главата на дете в Кюстендил

Детето е пострадало на спортно игрище, намиращо се близо до бул. „Мария Луиза“ в града. 

Вече няколко дни пострадалото момче е в безсъзнание, на командно дишане. Опасността за живота му не е отминала, лекарите продължават да се борят за живота му. Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, множество кръвоизливи, друга тежка травма на гръдния кош и белия дроб. 

„Детето е в тежко състояние, с тежка черепномозъчна травма и белодробна контузия, която за съжаление е доста обширна, на апаратна вентилация, в медикаментозен сън”, казва д-р Димитър Иванов, началник на Отделението по реанимация - МБАЛ- Пазарджик.

От направените консултации със специалисти е станало ясно, че не може да се приложи оперативно лечение. Единствено може да се чака момчето само да се възстанови.

От общината уверяват, че в момента съоръжението е обезопасено. 

„Тя е била отдолу изкъртена, тя беше хваната с шпилки в земята и заварена. Когато дойдох в 8 сутринта вратата беше на земята, а шпилките бяха извадени от основата. Вратата е обезопасена. Веднага на следващи ден дойде тук работната група. Виждате как е заварена - отгоре, отстрани и отзад”, каза Иван Стефанов, началник отдел “Общинска собственост“, община Пазарджик.  

Хората в квартала поискаха денонощна охрана на игрището, а децата, които чупят да не бъдат допускани вътре.

Родителите на детето отказаха да говорят с екипа ни. Техните роднини обаче смятат, че детето е виновно. „Никой не е виновен. Нито общината, нито държавата, то те децата са си виновни”, каза лелята на детето Мерем Арнаудова.

След инцидента полицията в Пазарджик разпореди спешна проверка на всички детски площадки не само в града, но и в цялата област.

За последните няколко години това е поредният сериозен инцидент с пострадали деца при игра на футболни игрища. Преди пет години 8-годишно момче загина при нелеп инцидент на футболно игрище във Велико Търново. Докато играели футбол, върху него паднала металната греда на врата. 

През септември 2017 г. при подобен инцидент на необезопасена и неизползвана спортна площадка в Тетевенско футболна врата уби 12-годишно момче.

Преди четири месеца - през юни, 8-годишно дете пострада по време на игра на футболното игрище в Кюстендил, след като една от вратите падна върху главата му. То се отърва с три шева. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.