Мотивите на левицата са свързани с предложенията за здравна реформа

Ще успее ли новият вот на недоверие, поискан от левицата? Депутатите се събраха на първо заседание, след като в събота БСП реши да атакува управляващите на тема „Здравеопазване”.

ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТРЕЛКИ: Няма основание за вот на недоверие, заявиха от ГЕРБ

Мотивите на левицата са свързани с предложенията за здравна реформа, които според социалистите, ще натоварят гражданите допълнително финансово.

„Вотът е бил предложен от Михаил Миков. Всички знаем, че той е вътрешен опонент на Нинова. Този вот го разглеждам като оправяне на вътрешнопартийни отношения в БСП. Но не знам дали само с един вот ще ги оправят. Може би ще им трябват два-три вота. Иначе по темата за здравеопазването, в момента министър Ананиев предлага съществени промени и те са към добро”, коментира Волен Сидеров.

Сидеров: С вота на недоверие Нинова си решава вътрешнопартийните проблеми

„Парламентарната опозиция намира своите възможни варианти за решение как да докаже своето присъствие. Най-вероятно колегите искат дебат за вот на недоверие, а не дебат за усъвършенстване на здравноосигурителния модел”, заяви от своя страна Даниела Дариткова, депутат от ГЕРБ и председател на Парламентарната комисия по здравеопазване.

„Все още не сме търсени за консултации по вот на недоверие”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той коментира възможността ДПС да подкрепи предлагания от БСП вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“, подчертавайки, че депутатите от движението все още не са се запознали с мотивите му. Карадайъ припомни, че здравеопазването беше сред предлаганите от ДПС теми при първия вот на недоверие към този кабинет, който се проведе в началото на годината.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.