"Ние сме опозиция и това до голяма степен предопределя нашето поведение при вот на недоверие", каза той

ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя нашето поведение при евентуални вотове на недоверие. Не сме търсени за консултации от БСП. Имаме свои мотиви и аргументи, но ще изчакаме да видим тези на левицата".

Това заяви в „Здравей, България” председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с искания вот на недоверие от БСП по темата "Здравеопазване". По думите му той е сериозен политически инструмент в парламентарната република.

БСП: Без консултации по вота, внасяме го другата седмица

„Дебатът по темата е част от успеха на даден вот на недоверие. Той произвежда един политически ефект, а самото гласуване – друг”, поясни той.

По думите му днешното „популистко-националистическо управление” е без ясни програма, визия, цели и посока. Карадайъ заяви, че на обществото се внушава, че няма алтернатива на управление, а това не е така и даде за пример именно ДПС.

Сидеров: С вота на недоверие Нинова си решава вътрешнопартийните проблеми

„В края на седмицата ще имаме семинар, на който ще актуализираме програмата си при новите реалности в национален и европейски план. ДПС сме най-подготвените за участие във властта в сравнение с останалите политически партии, включително и действията на днешната власт”, заяви Мустафа Карадайъ, допълвайки, че Движението не споделя политиката „стани, за да седна”.

„Тази политика да разруша преди да знам какво ще правя и без дебат за развитието на страната е безотговорна”, допълни Карадайъ.

Ахмед Доган се срещна с посланика на САЩ

Той бе помолен да коментира конфликта между премиера и президента и къде стои ДПС в него. По думите му конфликтът между институциите е част от кризата в страната и оцени сегашната ситуация като криза в държавността.

„ДПС би застанало зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база”, допълни Мустафа Карадайъ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.