Детето е било настанено в институция след раждането му заради липса на условия за отглеждането му в семейството

В Националната галерия "Квадрат 500" започва благотворително наддаване в подкрепа на уязвимите българчета. То е по инициатива на фондация "За нашите деца".

Тяхната мисия е да помагат на семействата в риск. Сред тях е и баща, който след дълга битка успя отново да прегърне тригодишния си син.

50% от българите не биха станали приемни родители

Преди три години социалните решават съдбата на малкия Виктор. От родилното момченцето е настанено в институция, защото родителите му не можели да се грижат за него.  

„Не го пожелавам на никой, това е все едно да откъснат част от вас”, сподели бащата на момченцето Георги.

Виктор е далеч не само от родителите си, но и от по-голямата си сестра. След известно време в дома момченцето изпратено при приемно семейство. Баща му се надявал да е добре и да е при добри хора.

Фондация "За нашите деца" празнува 25 години от създаването си

Георги обаче не може да се примири с раздялата. Готов е на всичко, за да е отново със сина си. „Всичко беше някак си празно, дори нямаше и заради какво да се усмихна.

Ръка му подава фондация "За нашите деца" и центъра й за обществена подкрепа. С тяхна помощ след тригодишна битка Георги успява да си върне Виктор.

„ Получих не само финансова помощ, но и психологическа”, казва бащата.

Момченцето се прибира у дома преди по-малко от година.  Сега мъжът се грижи сам и за двете си деца и се моли никога повече да не преминава през това изпитание.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.