Филмът беше отличен в категорията ”Принос в утвърждаването авторитета на лекарското съсловие”

За първи път у нас връчиха наградата "Лекар на годината” към Столичната колегия на Българския лекарски съюз. Идеята е да бъдат отличени водещите специалисти в столицата. Голямата награда получи д-р Цвятко Георгиев от детската хирургия на "Пирогов”

Най-успешният български медицински сериал получи отличието ”Принос в утвърждаването авторитета на лекарското съсловие” на специална церемония през изминалата вечер. Престижната награда беше връчена на продуцента на „Откраднат живот“ – Евтим Милошев, по време на първите Годишни награди „Лекар на годината 2018”, организирани от Столична Лекарска Колегия на БЛС. Наред с категориите „Доайен“, „Млад лекар на годината“ и призовете за иновации в медицината именно хитовата продукция по NOVA беше отличена като фактор в утвърждаването на лекарската професия и нейното значимо място в обществото.

"Това е признание за работата на целия екип! „Откраднат живот“ винаги е разглеждал дълбоката отговорност на лекарите към професията и търсенето на отговори и решения дори в най-тежките медицински казуси. Често пъти пациентите сравняват лекарите с Господ, но има една голяма разлика. Той решава кога да отидат при него, докато лекарите се борят за оставането на много хора на земята всеки ден" - сподели продуцентът на най-успешния български медицински сериал - Евтим Милошев. По време на своите шест сезона сериалът разглежда десетки медицински казуси, подкрепя социални каузи с участието на актьорския състав и търси диалог в теми като здравеопазване и заболявания, оставени в периферията на социума. 

Актуални новини за медицинската драма ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Откраднат живот" във Facebook, а епизодите можете да видите само в NOVA PLAY.   

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.