Започнала е проверка по случая

Mлада майка обвинява лекари от болницата във Видин за смъртта на новороденото си дете. Бебето издъхва само ден, след като е изписано от родилното. Кремена Йонова е подала сигнал за смъртта на новороденото във Видинската окръжна прокуратура, както и в Медицински одит. Проверка по случая имаше и от здравната каса. .

"Не може днес да ни изпишат и да кажат, че сме здрави, а на следващия ден аз нямам детенце", оплака се Йонова. Според нея лекарите са виновни за смъртта на детето, защото не са направили нужните изследвания.

Пребиха до смърт възрастен мъж в Ямбол, заподозрени са две деца (ВИДЕО+СНИМКИ)

Акушер-гинекологът, който прави цезаровото сечение, е категоричен, че няма лекарска грешка. Началникът на неонатологията също заяви, че детето е било напълно здраво през петте дни,които е прекарало в болницата.

"Правим кръвна картина ако има нещо, което да ни съмнява. Нямаше, което да ни наведе на тази мисъл", каза д-р Валерия Вълчева.

Почина момчето, затиснато от футболна врата в Пазарджик

Но Кремена забелязва проблем още когато е в болницата, а именно че детето не се храни добре. След като майката и бебето се прибрали у дома, проблемите с храненто продължили. Така се стига до приемане на бебето в болница в Монтана. Лекарите установили чревна инфекция и започнали лечение. Въпреки това не успели да го спасят.

"Достатъчно е едно неправилно хранене или пипане с мръсни ръце, децата се влошават бързо. Не е майчино-фетална инфекция, най-вероятно е битова", категоричен е началник отделение по педиатрия в Монтана д-р Пламен Филипов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.