Градът беше обсаден от полиция и жандармерия заради закриването на мотосезона

Рев на мотори, засилено полицейско присъствие и страх в два русенски квартала. Градът днес беше обсаден от полиция и жандармерия заради закриването на мотосезона. Това се случва само ден, след като Русе се прости с убитата Виктория Маринова.

Причината за строгите мерки - походът на мотористи в един от ромските квартали в четвъртък вечерта.

С много патрули в центъра на града и жандармеристи през няколко метра в махалите “Тракия” и “Селеметя”. Така, закриването на  мотосезона в Русе съвпадна с деня след като градът се прости с жестоко убитата Виктория Маринова.

Докато мотиристите правеха последната си обиколка за сезона, в ромската и турската махала се страхуваха, да не влязат отново при тях.

Няколко души с мотори бяха нахлули преди ден в едната от махалите в знак на демонстрация след смъртта на телевизионната водеща.

„Много ни е страх. Постоянно се крием с децата, в напрежение. На училище не ги пускаме. Не знам докога ще продължава това нещо”, каза една от жителките на квартала.

Кои са мотористите, нахлули в ромските махали в Русе?

„Имат основание да се страхуват тези, които потенциално биха направили такова нещо отново. Ако трябва ще минем пак. Съжалявам, че не съм бил и аз с тях”, каза един от мотористите.

От страх, и тази нощ в двете махали не били спали, а дежурили на пост.

„ Ама един път се събират, два пъти се събират. Все от страх. И третият път няма да бъде от страх вече. Каквото стане, ще стане”, каза друг от жителите на квартала.

 „Дошли  сме да се съберем да се видим, колеги приятели”, обясни обаче Даниел Георгиев .

„То всеки носи за отбраняване. Не се знае кой ще влезе, кой няма да излезе. Всеки носи по нещичко”, казват от махалата. Мотористите обаче казват, че никой не е тръгнал да гази и убива никого.

Мотористите, които направиха демонстративната обиколка в едната махала, нямали намерение да се връщат.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ВИКТОРИЯ: Moтористи нахлуха в махалата в Русе (ВИДЕО)

„Никога не сме имали намерение, да се прави нещо отрицателно,негативно, към който и да бил квартал”, заяви Милен Боев.

Директорът на ОДМВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов обясни, че за онези, които са скрили номерата си, ще бъдат взети необходимите санкции по Закона за движение по пътищата.

От МВР признаха, че когато мотористите влезли в квартала, там имало само една патрулка. Нямало изгледи, че напрежението ще ескалира. Дали полицията ще остане до пристигането на обвинения за убийството Северин в града, остава неясно. Очаква се 21-годишият мъж да бъде екстрадиран от Германия в близките няколко дни.

Майката на Северин Красимиров: Той призна вината си (ВИДЕО)

ОТ РУСЕ ДО ХАМБУРГ: Говори човекът, извел Северин от България (ВИДЕО)

Роднините на задържания Северин: С него е имало и още двама души

Бивш следовател: Северин Красимиров е извършил убийството сам

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.