Столична лекарска колегия на БЛС връчи наградата на д-р Цветко Георгиев

Столичната колегия на Българския лекарски съюз връчи наградата “Лекар на годината“ на детския хирург д-р Цветко Георгиев. Към момента той е завеждащ Отделението по хирургия на новороденото в “Пирогов“. Най-малкото бебе, което е оперирал е било едва 600 грама, а най-тежкият случай в кариерата му е бил инцидентът в дискотека “Индиго“.

Лекар напусна работното си място, за да спаси живот (ВИДЕО)

“Това е една наградата, която ме кара да се замисля. Не отдавам голямо значение на наградите, поставям значение на това, което постигаме като успехи в лечението на децата. Аз се доверявам преди всичко на моите колеги. Чрез този екип ние може да направим всичко“, сподели в студиото на “Събуди се“ хирургът.

Той допълни, че за да се спаси едно дете, понякога са нужни над 20 човека.

“За да се прави съвременна детска хирургия се изискват много средства, усилия и знания. Това е възможно единствено в болница, която има такъв огромен ресурс, каквато е  “Пирогов“, каза още лекарят.

Лекарката, която падна от блок в "Люлин", е в съзнание

Според него в момента детското здравеопазване е поставено на дневен ред и има разбиране от страна на Здравната каса.

Д-р Георгиев каза още, че е много е важно тези средства, които пациента или държавата влага за него да бъдат насочвани в правилната посока.

Кои са лекарите от Ловеч, помогнали на пострадалите край Микре?

“Радвам се, че младите ми колеги искат да работят в България. Това  са специалисти, които са много ерудирани. Те имат по няколко специализации в чужбина, но са избрали да останат тук“, допълни хирургъг.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.