Радев коментира искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов

Президентът Румен Радев отправи нови критики към управляващите. Той коментира и скандала с исканата от майките на деца с увреждания оставка на вицепремиера Валери Симеонов. 

„Безконтролната власт ражда цинизъм, а с цинизъм не можем да имаме ефективно управление и не можем да мислим за проблемите на хората. Това, което виждам е, че цялата енергия ще се фокусира върху личността на г-н Валери Симеонов, но това не решава проблема и с липсата на контрол и с цинизма”, коментира Румен Радев.

Протестиращите майки: Симеонов се изгаври с децата ни, искаме оставката му (ВИДЕО+СНИМКИ)

Критиките продължиха пред студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

„Ежедневно слушате за стабилност, икономически ръст и усвоени евросредства, в същото време обаче виждате, че неудовлетвореността в обществото расте, а протестите вече стават ежедневие. Както виждате, ние днес имаме проблем не просто с користта, но дори и с опростачването  на политически живот, това не само ни връща назад, но то покварява нашия обществен морал”, продължи с критиките президентът.

Румен Радев коментира и бъдещите си планове, след като студентите го попитаха дали е готов да направи своя партия.

„Ще подкрепя всяко политическо движение за възстановяването на демократичните принципи и модернизацията на България. А дали е дошло времето за президентска република или за някаква друга форма на управление . това според мен ще проличи от следното – дали сегашната политическа класа. В рамките на сегашната конституция решава проблемите на България. Ако тя е неспособна. Българите могат да потърсят и конституционна промяна”, каза още Радев.

Още по темата гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.