Част от тях присъстваха на молебен, организиран от Светия синод

Майките на деца с увреждания не приемат извинението на вицепремиера Валери Симеонов. Те заявиха, че ще протестират всеки ден до оставката на Симеонов. 

Протестите срещу Валери Симеонов продължават

Те приеха с благодарност решението на българската православна църква да отслужва молебен за децата с увреждания всяка година на 24 октомври. Първият молебен се състоя в столичния храм "Покров Богородичен - Всех Скорбящих Радост".

На празника на иконата на Света Богородица "Всех скорбящих радост", майките се разграничиха от смирението на вицепремиера Валери Сименов.

 „Получи се нещо като изпросено извинение, не знам към кого. Сега пък нарече децата инвалиди, която дума, чрез Народното събрание отпадна много отдавна. Показа че за него децата са негодни”, коментира Вера Иванова.  Затова майките ще продължат да протестират всеки ден пред Министерски съвет – докато Симеонов подаде оставката си.

Отслужват молебен за децата с увреждания

А отсега нататък, всяка година на 24-ти октомври в българските православни храмове ще се отправят молитви за децата с увреждания и техните семейства.

„Да се помолим за всички онези увредени деца, за всички страдащи, боледуващи деца”, заяви епископ Поликарп.  

 „Благодаря за днешния молебен, който беше отслужен за нашите деца, надявам се с божието благословение всичко да върви напред”, каза Даниела Митова.

Молитвеният тон предпочете днес и общественият защитник на майките.

„Днешният ден е много специален – „всех скърбящи радост” - някакси в това изречение се казва всичко. Някакси в това изречение не ми се вписва Валери Симеонов”, коментира омбудсманът Мая Манолова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.