Министърът отказа да коментира разследването на "Полимери" АД

Има проблем. Той е натрупан с годините, но ние правим всичко възможно, с наличния бюджет, да изплащаме постепенно и равномерно задълженията към съдебните медици. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, пише БГНЕС.

Вътрешният министър коментира протеста на съдебните медици в Пловдив, които вече отказват на МВР да посещават произшествия и да извършват огледи, защото ведомството им дължи големи суми за извършената от тях работа и направените експертизи.

Съдебни лекари от цялата страна излизат на протест в Пловдив

„Надявам се с новия бюджет и с допълнително отпуснати средства да може да се изчисти този проблем, за да се започне следващата година на чисто“, посочи Маринов. Той  уточни, че за цялата страна задълженията са на стойност около 4 млн. лева и са натрупани от няколко предишни години.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Депутатите позволиха арестите, пазени в тайна до 48 ч.

Във връзка т. нар. таен арест, предвиждащ задържането да може да остава в тайна до 48 часа, а мярката е залегнала като възможна законова промяна, Маринов коментира: „Въпросът е дали ще го приеме законодателят. Знаете, че при извършването на арести се спазват определени процедури. Определени права имат арестуваните. Въпрос на законодателство е какво ще бъде предвидено като срокове и възможност за достъп до адвокатска защита. В различните страни има различни практики, има и по дълги, но и по-кратки срокове“.

Относно задържането на деца за срок до 24 часа, вътрешният министър допълни: „Винаги ме притеснява, когато се налага да задържаме деца. Затова си има процедура, но има и престъпления, които се извършват от деца. Това трябва да е облечено в закон, след като законодателят го приеме, за нас остава да го прилагаме и да спазваме онова, което е разписано“.

Спецпрокуратурата разследва приватизирания завод „Полимери“ АД

Вътрешният министър непожела да коментира течащото разследване, свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“. „В момента тече операция. Тя е под ръководството на Специализираната прокуратура“, каза Младен Маринов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.