Държавата започва проверки на спиртните напитки

Една и съща бутилка уиски е закупена в България и в Германия. Но у нас напитката се оказва по-малко отлежала. Това показаха лабораторни тестове, проведени от наш екип. През следващите месеци държавата ще сравнява дали има разлики между спиртните напитки, които се продават в България и в Западна Европа.

Има ли двоен стандарт на пазара на алкохол? Второ качество ли е алкохолът, който достига до трапезата ни? Какви други разминавания показаха тестовете? Отговорите от Георги Георгиев в рубриката "На твоя страна".

Експерти от различни институции ще сравняват състава на спиртните напитки, които се продават у нас и в търговската мрежа на останалите страни-членки. Всички закупени проби ще бъдат сравнени по цена, етикет и състав, заради което ще бъдат проведени и лабораторни тестове. Проби ще бъдат закупени от пазарите на Германия, Франция и Италия.

Екип на NOVA също сравни алкохол, закупен у нас и от чужди магазини, за да провери има ли разлика в цените и състава. Какво показа проверката – гледайте във видеото.

Очакваме Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.