Обвинен е бащата на детето, който е опитал да се самоубие

Шокиращо убийство на едногодишно бебе и майка му разтърси България! Заподозрян  е 26-годишният баща на детето. Вече са му повдигнати 3 обвинения – за убийството на младата жена, дъщеря си, както и за принуда по отношение на таксиметров шофьор.

До момента се знае, че мъжът първо напада и застрелва приятелката си, а после бяга с дъщеря си. NOVA разполага с кадри, на които се вижда как Викторио Александров напуска жилището на убитата от него жена, заедно с малкото дете.

Малко по- късно с пистолет той заплашва таксиметров шофьор, който в крайна сметка оставя мъжа и детето край Горни Богров. Там Александров стреля в момиченцето и се опитва да се самоубие. Животът му е вън от опасност, а той е под охрана в „Пирогов”.

САМО ПО NOVA: Охранителна камера показва бягството на мъжа с детето (ВИДЕО)

Шофьорът, станал свидетел на последните минути от трагедията, проговори пред Вероника Димитрова.

„Бях спрял в „Хаджи Димитър”, на „Фантастико”. Дойде младо момче с детенце. Вика: „До „Надежда””. Качи се, обиколихме и стигнахме до „Надежда” 6”, разказва шофьорът. Когато свършили блоковете, той попитал пътника накъде да продължи. По думите му Викторио Александров го ударил в тила с пистолет и му наредил да прави каквото му каже, за да живее.

„Гледах да си спася живота. Не може да седиш ти, да караш един час с пистолет в главата. Това си го виждал само по филмите. С едната ръка държеше детето, с другата пистолета”, разказва шофьорът.

ПРЕД NOVA: Говори шофьорът, возил убиеца от "Надежда" (ВИДЕО)

„Казах му: „Момче, успокой се”. Той каза: „Карай ме към люлинската магистрала, където има голям мост, за да скочим от моста”. Попитах го защо ще скача от моста, а той каза, че жена му е убила другото му дете и той не може да го преживее. После ми каза да карам към Благоевград, отговорих му, че нямам винетка”, разказва още шофьорът.

Викторио не е казал, че е убил жена си.

„През цялото време му говорих, давах на детето вода, защото през цялото време детето плачеше. Каза: „Дръж се, мъжки, няма да пострадаш, обещавам ти”. Взе ми телефоните, при него да стоят. По едно време каза да спра и аз спрях. Той скочи от колата и замина за храстите. Каза, че детето иска да го остави някъде и иска той да се самоубива, не иска да убива детето. Искаше да ми остави детето. Аз го попитах какво да го правя? А той каза да го закарам в някое районно. След това, като споделих,че съм возил мъж с пистолет в тила, те ми казаха,че се издирва такъв човек с малко дете. След това се обадих на приятел полицай”, разказва шофьорът.

ТРАГЕДИЯ В СОФИЯ: Почина детето, открито простреляно снощи

С два изстрела в главата след семеен скандал и раздяласедмица по-рано, пред очите на невръстната им дъщеричка на 1 годинка - така 26-годишният Викторио Александров погубва живота на доскорошната си любима.

„Майката на убитата е посетила апартамента, защото е нямала връзка с нея по телефона. Извикала е ключар. При влизането е намерена починалата млада жена”, обясни Емилия Русинова, градски прокурор на София.

Откриха простреляни мъж и дете край Долни Богров

Викторио бяга и часове наред се укрива. Охранителни камери са запечатали мига, в който напуска семейното жилище в „Надежда”. В ръцете си държи невръстната си дъщеричка. Преди полунощ посяга и на нейния живот. Момиченцето е намерено в безпомощно състояние до бензиностанция край Долни Богров, до която пристигнали с таксито.

„Претърсвайки района, колегите чуват изстрели. Задържат извършителя”, заявява ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР.

„В тъмна местност, зад едни храсти, в порутена сграда”, обясни прокурор Русинова.  

Няколко часа по-късно детето издъхва в „Пирогов”.

„Тепърва ще изясняваме мотивите за това разтърсващо престъпление, за което няма обяснение какъв човек трябва да си, за да посегнеш на дете”, коментира вътрешният министър Младен Маринов.

Мъжът опитал да сложи край на живота си, но не успял.

„Бащата, извършител на деянието, е без опасност за живота, настанен в болницата с прострелна рана в главата, но има по-скоро само одраскване”, обясни прокурор Русинова.

Викторио Александров е работил като охранител. Прострелял е приятелката си и детето им със законно притежавания си пистолет. Не е криминално проявен.

„Има един единствен сигнал за психически тормоз. Преди година са се разделили”, обясни вътрешният министър.

Съседите им в квартал „Надежда” не са чули нито изстрелите, нито скандали в семейството. Няма данни Викторио да има психични заболявания.

 Убиха млада жена в столичния кв. "Надежда", издирват детето й (ВИДЕО+СНИМКИ)