Саудитска Арабия продължава съвместното разследване с Турция

Властите в Съединените американски щати обмислят допълнителни мерки против лицата, замесени в убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, заяви заместник-говорителят на Държавния департамент Робърт Паладино по време на брифинг, съобщава БГНЕС.

"Продължаваме да призоваваме за щателно и прозрачно разследване по въпроса. Продължаваме да събираме информация. Вече предприехме някои действия. Разглеждаме и допълните мерки против лицата, които носят отговорност", подчерта Паладино и определи самото убийство на журналиста като ужасно.

Евродепутатите искат оръжейно ембарго за Саудитска Арабия

По-рано и престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман нарече убийството на Хашоги ужасно и неоправдано събитие. Принцът заяви, че властите в кралството правят всичко възможно, за да доведат разследването на престъплението до успешен край и да подведат виновните под отговорност.

Външният министър на Саудитска Арабия Адел ал Джубейр обяви, че страната му продължава съвместното разследване с Турция на смъртта на Хашоги.

Рияд: Убийството на Хашоги е предумишлено

Бойкот на важен инвестиционен форум в Рияд заради случая „Хашоги”

Случаят "Хашоги" влиза в дневния ред на Европейския парламент

Джамал Хашоги, сътрудник на американското издание "Вашингтон поуст", емигрира в Съединените щати през 2017 година, за да избегне арест в родината си. Хашоги открито критикува някои от политиките на престолонаследника принц Мохамед бин Салман и особено интервенцията в Йемен. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.