Десетки подкрепиха инициативата за талантливото момче

Ски ентусиасти събраха фенове на зимните спортове в подкрепа на малък скиор от Смолян, който има таланта и мечтите да стане голям шампион. Той се казва Илия Костов. Познати и непознати се обединиха, за да може той да продължи да тренира в Италия. 

Малкият скиор тръгва по белите писти едва на 2-годишна възраст. А 11 години по-късно вече е два пъти републикански шампион на България. Сега тази титла е следващата му цел, но в Италия, където тренира от две години. Конкуренцията за него е мотивираща и той се цели към успехи от световно ниво.

СМЕТ С КАУЗА: Дете събира отпадъци, за да помага на бездомни животни (ВИДЕО)

Приятели и познати от смолянския ски отбор решават да организират благотворителен базар, за да подпомогнат издръжката на Илия в Италия. Според тях това е тежък и скъп спорт, който изисква големи ресурси. Разходите за подготовката на момчето са между 10 000 и 15 000 евро. Базарът успява да събере сума, която да покрие сезонната карта за ски на Илия. 

"Не съм мислил по въпроса, но се надявам след подготовката ми тук да се върна и да се състезавам за България", каза малкият скиор.

Повече по темата вижте във видеото.

Репортер: Яна Блажева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.